Знаех много добре, че присъствам в папката на Росен Желязков да бъда

...
Знаех много добре, че присъствам в папката на Росен Желязков да бъда
Коментари Харесай

Делян Добрев: Всички министри са подбрани лично от Бойко Борисов, а не от Делян Пеевски

" Знаех доста добре, че участвам в досието на Росен Желязков да бъда министър на енергетиката. С мен персонално говори Бойко Борисов за това. Съгласих се да бъда министър в иден кабинет. Ако на следващия ден се явим в зала, евентуално ще бъдем определени с доста малко болшинство и можем да се окажем и камикадзета. Ако ме сменят до на следващия ден и не бъда министър, няма да има проблем за мен ". Така отговори на въпрос от БТВ знаел ли е, че е номиниран за министър Делян Добрев от ГЕРБ.

" Вижте, в случай че някой каже махате Делян Добрев, с цел да ви подкрепим кабинета, аз самичък ще се махна, тъй като сме в такава обстановка, че е значимо да има кабинет. Имаме доста работа по значими върпоси и тя би трябвало да продължи. Стратигическите ни цели ще бъдат по-лесно постижими, в случай че имаме постоянен кабинет ", сподели той.

" Защо ние не преговаряме с останалите партии ли, ние в действителност имаме преговорен екип и ясно разбрахме, че останалите партии не желаят да влизат в коалиция с нас. И не, не се опасявам да бъда министър тъкмо в този кабинет. Колкото и какъвто и да е хоризонтът на това държавно управление, то все ще успее да свърши работа ", счита Добрев.

" За да запазя положителния звук, аз няма да ви дам в този момент образец за търговия на депутати. Ние не вършим по този начин. За нас, както и за ПП-ДБ, са най-важни еврозоната и Шенген. Колегите дано да ни поддържат, задоволителни са 10 депутати да гласоподават за нас. Борисов постъпи държавнически преди една година като поддържа мандат на втората партия. Сега е редно Продължаваме промяната-Демократична България да проявят схващане и да поддържат кабинета. Не апелирам никой за съдействие, просто се надявам и те да имат държавническо държание. Защото те са партията, която има същите стратегически цели като нас ". изясни той.

" С ДПС не ни стигат гласовете, по тази причина няма по какъв начин да съставим кабинет ", акцентира той.

И добави: " Ние търсим по-широка поддръжка. Не че им има нещо на ДПС ".

" Утре ще стане ясно всичко. Излъчихме кабинет напълно от ярки политически фигури на ГЕРБ. Нали не виждате на никое място хора на ДПС. От ДПС искат просто да има постоянен кабинет ", разгласи Добрев.

" Според мен всички министри са подбрани персонално от Бойко Борисов, а не от Делян Пеевски ", акцентира той.

" Нямам никаква визия за това дали има връзка между Калин Стоянов и Делян Пеевски, казусът с него стана заради , тъй като Стоянов не искаше да назначи човек на Петков ", счита той. И добави, че в случай че вътрешният министър Стоянов е бил назначил върпосния човек, нямаше да има никакви проблеми и нямаше да знаем за пачките и схемите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР